آموزش انواع راههای درمان ریزش مو
یکی از عارضههای دردآور و کسلکننده که بیشتر افراد را به خود درگیر میکند، ریزش مو است که زن و مرد نداشته و در هر سنی میتواند افراد را دچار کند.
ریزش موی سر میتواند به دلایل مختلفی به وجود بیاید که اگر زمانی متوجه شدید ریزش موهایتان به بیشتر از 100 تار مو در روز رسید، حتما باید آن را جدی بگیرید و با توجه به علل به وجود آمده، آن را درمان کنید تا به طاسی یا کچلی منجر نشود.
از طرفی هم با راهکارهای خانگی میتوان درمان ریزش مو را آغاز و به بهترین نحو ممکن به پایان رساند. اگر میخواهید با روشهای خانگی و حتی خدمات کلینیکی پیشرفته و جدید، به منظور درمان ریزش موی خود اقدام کنید، تا انتهای این مقاله با ما همراه بمانید.
برای آموزش رایگان بافت مو کلیک کنید.
انواع ریزش مو
ریزش موی سر انواع مختلفی دارد که هر کدام به دلایل مخصوص به خود به وجود آمده و فرد را دچار میکند. از جمله انواع ریزش مو:
ریزش موی سکهای
تقریبا 2 درصد از افراد بدون هیچ تفاوت جنسیتی هر ساله به ریزش موی سکهای دچار میشوند که تاکنون هیچ فرضیهای درباره علت اصلی به وجود آمدن این نوع ریزش نیست. اما بیشتر انتظار میرود در اثر دلایل خود ایمنی بدن افراد را دچار کند.
ریزش موی تلوژن افلوویوم
در تلوژن افلوویوم فولیکولهای پوست وارد مرحله استراحت شده و بعد از آن که مرحله تلوژن نام دارد اتفاق نیفتاده و به عبارت دیگر مرحله رشد آغاز نخواهد شد.
آناژن افلوویم
این نوع ریزش مو بر اثر مصرف داروها یا روشهای درمانی شیمیایی همچون شیمی درمانی به وجود میآید. داروها و روش درمانیهای شیمیایی رشد و تولید فولیکول مو را در سر و سایر اعضای بدن متوقف میکنند.
هیپوتریکوز
در الگوی ریزش هیپوتریکوز، موها در سر و دیگر اعضای بدن به صورت کم رشد کرده و پس از مدتی به طور کامل میریزند. این نوع افراد بر اثر این بیماری ژنتیکی، تا 25 سالگی طاس بوده و باید با مصرف داروهای مختلف موهای خود را تقویت کنند تا به رشد خود برسد.
آلوپسی سیکاتریسیال
بیماری ریزش موی آلوپسی سیکاتریسیال از دیگر نوعهای ریزش مو است که در اثر التهاب، زخم و اسکار فولیکول های مو از بین رفته و با ایجاد اسکار در بافت آن، موها رشد نخواهند کرد.
ریزش موی هورمونی
تغییر و عدم تعادل در ساختار هورمونها، میتواند به ریزش مو منجر شود. زنان و دخترانی که به سندرم پلی کیست تخمدان مبتلا هستند، بیشتر از سایر افراد دچار ریزش موی هورمونی میشوند.
ریزش مو بر اثر سبک زندگی نادرست
سبک زندگی درست همیشه میتواند سلامت جسم و روح ما را تامین کند اما اگر این سبک زندگی درست به نوع نادرست آن یعنی مصرف انواع دخانیات، استرس، اضطراب، تغذیه نامناسب، ورزش نکردن و … تبدیل شود، میتواند عارضههای مختلفی همچون ریزش مو را به وجود بیاورد.
علائم و نشانههای ریزش مو چیست؟
- پوسته پوسته شدن سر
پوسته پوسته شدن کف سر یک نوع بیماری قارچی در مو است که علائمی همچون التهاب، ترشحات پوستی و قرمزی کف سر داشته و باعث ریزش موها میشود.
- ضعیفشدن مو
شوکهای فیزیکی همچون سشوار کشیدن یا شانه موها میتوانند موجب ضعیفی موها و در نهایت منجر به ریزش مو شوند.
- نقاط طاس به صورت سکهای
از دیگر نشانهها و علائم ریزش موی سر، ریزش به صورت سکهای یا دایرهای است که معمولا در مردان رایج بوده و در نقاط ابرو، سر و ریش دیده میشود.
- کم پشت شدن مو
یکی از شایعترین نشانههای ریزش مو در افراد، کم پشت شدن موی سر است که با افزایش سن موها عقب نشینی کرده و به صورت الگو موها دچار ریزش خواهد شد.
کمبود چه ویتامین های باعث ریزش مو میشود؟
همیشه هم ریزش مو بر اثر دلایل پیچیده و بیماری به وجود نمیآید بلکه در بسیاری از مواقع ریزش موی سر میتواند در اثر کمبود ویتامین، پروتئین و بسیاری از مواد مغذی در بدن باشد که علاوه بر از دست رفتن حجم زیادی از موها، به عوارض جدیتری در بدن منجر شود.
کمبود ویتامین در بدن، هشدار دهنده این است که بدن نیاز به املاح معدنی بیشتری در جهت تقویت سیستم ایمنی خود دارد که با تشخیص هر کدام، میتوان از طریق تغذیه و مواد غذایی یا حتی مصرف داروی ویتامینها این کمبود را جبران نمود.
ویتامینهایی که در صورت کمبود به ریزش مو منجر میشوند شامل:
ویتامین D
ویتامین D یکی از مهمترین ویتامینهای مورد نیاز بدن است که میتواند نقش بسزایی در سلامت فولیکولها و ضخامت موها داشته باشد. به همین دلیل است که کمبود آن منجر به ریزش مو بخصوص نوع سکهای آن شود.
برای جبران کمبود ویتامین D و کاهش عوارضات ناشی از کمبود آن، میتوان مواد غذایی همچون آووکادو، ماهی، آجیل، تخم مرغ، لبنیات و … را در تغذیه خود قرار داد اما در صورتی که این کمبود با مصرف مواد غذایی جبران نشد، میتوانید با مشورت از یک پزشک متخصص با مصرف دارویی این ویتامین کمبود خود را جبران کنید.
ویتامین A
ویتامین A نه تنها نقش موثری در سلامت و زیبایی موها دارد، بلکه در تقویت بینایی، کبد، دندان، سیستم ایمنی بدن، ریه، کلیه و استخوانها هم به صورت چشمگیری عمل میکند.
از طرفی، هم فقر بیش از حد ویتامین A و هم افزایش مقدار آن بیشتر از حالت نرمال، میتواند به ریزش موها منجر شود. از این رو باید به صورت متعادل آن را مصرف کنید تا هم کاهش و هم فقر آن تاثیر منفی روی سلامت موها و سایر اعضای بدنتان نگذارد. کمبود ویتامین A را میتوان با مصرف سبزیجات زرد، قرمز سبز تیره و نارنجی، تخم مرغ، جگر و لبنیات تامین و سلامت را به ویژه به موهایتان برگردانید.
ویتامین B7
ویتامین B7 یا بیوتین یکی دیگر از ویتامینهای مورد نیاز پوست و مو است که به علاوه میتواند در تقویت ناخن، کنترل قند خون یا برای افراد مبتلا به دیابت تاثیر داشته باشد.
بیوتین در اکثر مواد غذایی که مصرف میکنیم وجود دارد که کمبود یا فقر آن در بدن یک پدیدهی نادر در میان افراد است. مصرف دخانیات، استفاده از داروهای ضد آکنه، استفاده از آنتی بیوتیکها و … از جمله کارهایی است که میزان بیوتین را در بدن کاهش میدهد.
به منظور رفع فقر ویتامین B7 یا بیوتین در بدن، میتوان مواد غذایی همچون برنج، میوه، سبزیجات، انواع گوشت، تخم مرغ و پنیر را در تغذیه خود قرار داد و ریزش مو را که در اثر کمبود این ویتامین به وجود آمده است را درمان کرد.
آهن
آهن یکی از ضروریترین املاح معدنی بدن محسوب میشود چون میتواند در ایجاد هموگلوبین خون و اکسیژن رسانی به سلولها، نقش بسزایی داشته باشد. با کمبود آهن، بدن به حالت بقا در آمده و فرایند اکسیژن رسانی برای اعضای بنیادی در اولویت قرار میگیرد. این عمل باعث میشود فولیکولهای مو از دریافت مواد مغذی و اکسیژن محروم بمانند و با ضعیفشدن فولیکولها، موها شروع به ریزش کنند.
جهت جبران کمبود یا فقر آهن باید مواد غذایی سرشار از ویتامین c، انواع گوشت بخصوص گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ، حبوبات، غلات، انواع سبزیجات و … را به صورت مداوم در تغذیه خود قرار داد.
انواع راههای درمان ریزش مو
به منظور جلوگیری از ریزش مو:
- از شستشوی روزانه موها پرهیز کنید
- از دکلره و رنگ مو حداقل استفاده را داشته باشید
- از مواد غذایی سالم استفاده کنید
- پرهیز از استفاده مدام ابزارهای حرارتی
- کوتاه کردن موها هر چند هفته یک بار
- از شانههای چوبی برای شانه زدن موها استفاده کنید
- از محصولات مناسب ریزش مو استفاده کنید
- استفاده از روغنهای طبیعی را فراموش نکنید
راههای درمان ریزش مو خانگی
راههای مختلفی جهت درمان ریزش مو وجود دارند که هر کدام دارای بازه زمانی مخصوص خود برای جوابدهی هستند. یکی از این راهها که همه افراد قادر به استفاده و بهرهمندی از آن هستند، استفاده از روشهای خانگی است که در عین حال کمی زمان بر است اما در نهایت میتواند موهایی سالم و درخشان را به شما تحویل دهد. در ادامهی این بخش به راهکارهای خانگی جهت درمان ریزش موی سر میپردازیم. جهت خرید دورههای جامع بافت مو کلیک کنید.
استفاده از محصولات با ساختاری طبیعی
استفاده مکرر از محصولات با ساختاری شیمیایی، ممکن است در دراز مدت به موها آسیب و دچار عوارض جدی کند. از همین رو توصیه میشود از محصولاتی با ترکیبات طبیعی همچون حنا، سدر و صابونهای فاقد مواد قلیایی استفاده شود.
استفاده از ماسکهای طبیعی
ماسکهای طبیعی در هر خانهای قابل دسترس هستند و میتوانید جهت تقویت موهای خود از آنها استفاده کنید. مانند تخم مرغ، روغن زیتون، آلوئهورا، عسل و … .
ورزش و فعالیت بدنی سالم
یک سبک زندگی سالم، ورزشکردن و فعالیت بدنی از اولویتهای آن است که نه تنها برای موها بلکه، سیستم ایمنی بدن را طوری تقویت میکند که کمتر از سایر افراد دچار بیماریها میشوید.
رعایت مراقبتهای ساده
از دیگر راهکارهای بسیار مهم و در عین حال ساده برای درمان ریزش موها، رعایت مراقبتهای آن است. مانند شانه نزدن موها در حمام، نشستن موها با آب داغ، عدم افراط در استفاده لوازم حرارتی، عدم شستشوی روزانه موها و موارد این چنینی.
تغذیه مناسب
داشتن تغذیه مناسب و سرشار از مواد معدنی، ویتامینها، سبزیجات، میوه، حبوبات و … به جای مصرف همیشگی فست فودها، دخانیات، هله هوله، نوشیدنیهای گازدار و …نه تنها به درمان ریزش مو، بلکه بدن را برای مقابله با هر نوع بیماری مقاوم میکند.
ماساژ موها
ماساژ موها میتواند فولیکولهای کف سر را تحریک و وادار به رشد کند. ماساژ دادن موها 2 الی 3 بار در روز یک راهکار ساده و بسیار عالی برای موها است که به علاوه میتواند استرس و اضطراب را کم و به آرامش اعصاب کمک کند.
خدمات کلینیکی برای درمان ریزش مو
اگر از دسته کسانی هستید که دوست دارید برای سلامت و زیبایی پوست و موی خود به کلینیکها مراجعه کنید و از جدیدترین متدهای روز بهرهمند شوید، در ادامه این بخش با ما همراه باشید که تعدادی از خدمات کلینیکی موثر در درمان ریزش مو را مورد بررسی قرار میدهیم.
مزوتراپی مو
یکی از روشهای کم تهاجمی به منظور درمان ریزش موی سر، مزوتراپی مو است که پزشک متخصص تعدادی مواد مغذی و ویتامین را با آمپول به پوست سر تزریق میکند و این مواد مغذی به رشد مجدد موها و مقاوم سازی موها کمک کرده و تاثیر چشمگیری در درمان ریزش مو دارد.
میکرونیدلینگ مو
اگر دچار ریزش موی سکهای در نواحی سر، ابرو یا ریش شدهاید، بهترین گزینه برای درمان آن مزونیدلینگ است. در انجام مزونیدلینگ از یک دستگاه زبر مانند استفاده میکنند که با ایجاد خراشهایی در پوست سر، موجب کلاژن سازی و در نهایت رویش مجدد موها میشود.
پی آر پی
پی آر پی همان پلاکت درمانی است که در آن یک محلول پی آر پی را تزریق و موجب آزاد سازی پلاکتها میشود . این روش منجر به رویش مجدد موها و تحریک کلاژن سازی در عمق پوست سر شده و عروق خونی جدید را میسازد.
لیزر تراپی
لیزر تراپی یک روش غیر جراحی است که هم زنان و هم مردان، به منظور درمان ریزش موی خود میتوانند از آن بهره بگیرند. لیزر تراپی میتواند تراکم و ضخامت موها را افزایش و با استفاده از انرژی نور، پوست را وادار به کلاژن سازی میکند.
بیشتر بخوانید: آموزش طرز نگهداری حفظ و سلامت مو
سخن پایانی
ریزش مو از عارضههای کلافه کننده در افراد است که ممکن است در هر سنی دچار آن شوید. درمان ریزش موی سر غیر ممکن نیست اما در صورت مبتلا شدن به آن، به هیچ وجه به آن بیتوجهی نکنید چون علاوه بر اینکه عوارضهای جدیتری را به دنبال خواهد داشت، بلکه روند درمان را طولانیتر و سختتر از حالت نرمال خود میکند.
در قدم اول پس از آگاهشدن از ریزش موی خود، توصیه میشود به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا به صورت اصولی و درست مراحل درمان را بدون بازگشت طی کنید.
سوالات متداول
آیا تغذیه در ریزش مو تاثیر می گذارد؟
بله. داشتن تغذیه مناسب و سالم، نه تنها در درمان ریزش مو بلکه بدنی سالم را برای مقابله با هر نوع بیماری میسازد.
چه زمانی نیاز است برای جلوگیری از ریزش مو به دکتر مراجعه کنیم؟
بهتر است هر زمان متوجه ریزش مو خود شدید، به پزشک متخصص مراجعه کنید که روند درمان آسانتر و مطمئنتر جلو برود.
دیدگاهتان را بنویسید