راهای درمان و جلوگیری از پیشروی ریزش مو سکه ای چیست؟
یکی از انواع ریزش موی سر، ریزش سکهای مو است و همانطور که از نامش پیداست، به صورت سکهای قسمتهایی از موها دچار ریزش شده و طاس میشود. اما اگر یک روز از خواب بیدار شدید و ریزش مو سکهای را روی ریش، قسمت جلو و پشت سر خود مشاهده کردید، هیچ جای نگرانی نیست و لازم نیست خود را دچار استرس و اضطراب کنید. چرا که میتوانید آن را با روش درمانهیا مختلف درمان و کنترل کنید. چون هیچ ارتباطی با بیماری خاصی و لاعلاجی در داخل بدن ندارد. پس خیالتان از این بابت راحت.
اما اگر به ریزش یا طاسی سکهای دچار شدیم، چه کنیم و چگونه آن را درمان کنیم؟ ریزش مو سکه ای با چه علائمی همراه است؟ طاسی سکهای به چه دلایلی به وجود میآید؟
با ما همراه بمانید که پاسخ همه این سوالات را به صورت جامع و کامل در این مقاله مورد شرح و بررسی قرار میدهیم.
برای آموزش رایگان بافت مو کلیک کنید.
ریزش سکهای مو چیست؟
ریزش مو سکه ای به اصطلاح همان طاسی سکهای است که در زبان انگلیسی آن را آلوپسی آره آتا هم مینامند و هر دو جنس زنان و مردان را به خود درگیر میکند.
این نوع از ریزش مو جزو بیماریهای خود ایمن است که در معنای بیماری خود ایمن هم باید اشاره کنیم که در بدن همه انسانها سلولهایی وجود دارند که وظیفه دفاع از بدن را در برابر هرگونه میکروب و باکتری به عهده دارند و با سلولهای مخرب و بیگانه میجنگند. در بیماریهای خود ایمن کاملا برعکس است و سلولهای جنگی بدن ما، تعدادی از سلولهای خود را بیگانه میشناسند و شروع به جنگیدن با آنها میکنند. به اصطلاح گل به خودی میزنند و در نتیجه آن عوارضات ناخوشایندی را همچون طاسی سکهای یا آلوپسی آره آتا برای بدن به وجود میآورند.
در ریزش مو سکهای سلولهای دفاعی در سعی جنگ و حمله با فولیکولهای مو هستند که در نهایت باعث میشوند قسمتی از موها به رشد خود نرسند و متوقف شوند.
این نوع بیماری یا عوارض به صورت کاملا اتفاقی برای فرد رخ میدهد و به صورت کاملا مشخص نتیجه آن ظاهر میشود.
علت ریزش سکهای مو چیست؟
همانطور که شرح دادیم، طاسی سکهای چون یک بیماری خود ایمن است، در نتیجه تهاجم سلولهای دفاعی بدن با فولیکولهای مو ایجاد میشوند. اما همین خود ایمن بودن بدن در اثر یکسری دلایل متعدد به وجود میآیند که در ادامه این قسمت آنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
- اکثر افرادی که به ریزش مو سکه ای مبتلا میشوند، حداقل یکی از افراد خانواده این افراد در گذشته با ریزش مو سکهای مبتلا شده است و حالا به صورت ژنتیک به یکی دیگر از افراد خانواده منتقل شده است.
- ریزش سکهای مو میتواند در اثر تغییرات هورمونی و عوارض داروهای خاص نیز به وجود بیاید و فرد را به خود دچار کند.
- استرس و اضطراب شدید هم یکی دیگر از دلایل متعدد ایجاد طاسی سکهای مو است که شواهد و نتایج بررسی شده توسط متخصصان آن را تایید کردهاند.
- بسیاری از بیماریهای خاص هم میتوانند احتمال مبتلا شدن به طاسی سکهای مو را افزایش دهند مانند تب یونجه، آسم، لک و پیس، سندرم داون، کم خونی پرنیشیوز، بیماری تیروئیدی و … .
مقاله پیشنهادی جهت مطالعه: آموزش طرز نگهداری و حفظ سلامت مو
انواع درمان ریزش سکهای مو
ریزش سکهای مو درمان قطعی ندارد و شما تنها میتوانید از افزایش آن در سایر قسمتهای سر یا ریش جلوگیری کنید و به نحوی کنترل آن را دست بگیرید و قسمتهایی را که مو ندارد، تقویت و وادار به رشد مجدد کنید. در ادامه این قسمت تعدادی از درمانهای موثر برای کنترل ریزش مو سکهای بیان میکنیم.
- مصرف قرصهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن با تجویز پزشک مانند ماینوکسیدیل، دیفن سیپرون و آنترالین.
استفاده از آمپول کورتیکواستروئید
یکی دیگر از انواع درمانهای طاسی سکهای مو، تزریق آمپول کورتیکواستروئید به مناطق دارای ریزش توسط پزشک متخصص است که باید بین 4 الی 6 هفته به طور مکرر تزریق شود تا زمانی که موهای این نواحی مجدد به رشد خود بیفتند.
استفاده از کرم آنترالین
آنترالین یکی از پمادهای بسیار عالی هم برای ریزش سکهای مو و هم پسوریازیس است که باید به طور روزانه یک بار روی نواحی درگیر به صورت موضعی استفاده شود و پس 1 ساعت شسته شود. توجه داشته باشید که پماد آنترالین نباید بیشتر از یک ساعت روی نواحی درگیر بماند.
پماد آنترالین معمولا میتواند بین 8 الی 12 هفته فولیکولها را به رشد مجدد سوق دهد که حتما باید پس از اتمام دوره و رشد مجدد موها مصرف آن را قطع کنید.
- استفاده از مکملهای بیوتین و زینک هم میتوانند به کنترل ریزش و هم جلوگیری از ابتلای مجدد به آن کمک کنند.
درمانهای خانگی ریزش موی سکه ای
اگرچه درمانهای شیمیایی هم میتوانند در درمان طاسی سکهای مو در مدت زمان کمتری موثر باشند اما خوشبختانه درمانهای طبیعی و خانگی همچون سیر، انواع روغنهای گیاهی زیتون، درخت چای، جوجوبا، جنسینگ و چای سبز تا حد زیادی در درمان آن موثر باشند. در ادامه تعدادی از درمانهای خانگی بسیار ساده را در جهت مهار آلوپسی آره آتا بیان میکنیم.
تغذیه مناسب
تغذیه سالم نقش مهمی در داشتن بدنی سالم، پوست و مویی زیبا و بدون عارضه دارد. از این رو برای زنان دچار به ریزش سکهای مو، پیشنهاد میشود علاوه بر مصرف قرص آهن، آهن بیشتری از طریق مواد غذایی همچون حبوبات، انواع گوشت، اسفناج، کدو تنبل، جگر، آجیل و … به بدن خود برسانند.
استفاده از آلوئهورا
آلوئهورا یکی از گیاهان بسیار مفید برای پوست و مو است که میتواند به بازسازی و ترمیم سلولهای مرده کمک کند و از التهاب آن جلوگیری کند.
استفاده از سیر
سیر یکی از مواد غذایی پرخواص است که خاصیت ضدالتهابی داشته و میتواند به عنوان یک آنتی اکسیدان بسیار قوی عمل کند. سیر دارای مقادیر زیادی سلنیوم، ویتامین ب، روی، آهن، پتاسیم و سولفور است که میتواند به رشد مجدد موها در نواحی طاس شده، کمک کند.
استفاده از روغن جوجوبا
روغن جوجوبا یکی از روغنهای بسیار عالی در درمان و کنترل آلوپسی آره آتا است که میتواند رطوبت کافی را به قسمتهای طاس شده برساند و باعث ترمیم، بازسازی، جلوگیری از التهاب در نواحی دچار به ریزش سکهای مو شود.
استفاده از روغن نارگیل
روغن نارگیل یکی دیگر از انواع روغنهای بسیار پر خواص و مفید برای مو است که به رشد مجدد تار موهای جدید کمک شایانی کرده و موها را به خوبی تقویت میکند.
برای استفاده از روغن نارگیل روی نواحی آلوپسی آره آتا، مقداری از روغن را روی مناطق درگیر ریخته و خوب ماساژ دهید. کسانی که موهایی چرب دارند، پیشنهاد میشود پس از 3 الی 4 ساعت موهای خود را با شامپو بشویند.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم هر آنچه در رابطه با ریزش مو سکهای یا آلوپسی آره آتا از علل ایجاد آن تا نحوه درمان آن نیاز بود، صحبت کنیم. این نوع بیماری خود ایمن به هیچ عنوان خطرناک و مسری نیست و تنها در اثر تهاجم سلولهای دفاعی بدن با فولیکولهای قسمتهای مختلف موی سر و ریش به وجود میآید که درمان قطعی برای آن هنوز کشف نشده و تنها با راه درمانهای ذکر شده میتوانید آن را کنترل کنید.
اگر تجربهای مشابه در رابطه با ریزش سکهای مو یا آلوپسی آره آتا از طرف خود یا اطرافیانتان دارید، میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. ضمنا میتوانید برای خرید دورههای جامع بافت مو کلیک کنید.
سوالات متداول
آیا ریزش سکهای مو واگیردار است؟
خیر. طاسی سکهای مو واگیردار و مسری نبوده و در واقع یک نوع بیماری خود ایمن محسوب میشود.
آیا ریزش سکهای مو خطرناک است؟
خیر ریزش سکهای مو آنچنان خطرناک نیست که بخواهید خودخوری کنید و استرس به خود وارد کنید. شما میتوانید با مراجعه به یک پزشک متخصص هر آنچه نیاز به مصرف در جهت درمان طاسی سکهای باشد را دریافت میکنید و به نحوی از پیشرفت آن جلوگیری میکنید.
ریزش سکهای مو دائمی است یا موقتی؟
از آنجایی که تا الان هیچ درمان قطعی برای ریزش سکهای یافت نشده است، پس این نوع بیماری یک بیماری دائمی است و شما تنها میتوانید از پیشرفت آن جلوگیری کنید و نواحی که رشد آن متوقف شده است را با درمانها و مکملهای قوی وادار به رشد مجدد نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید