دلایل وز شدن مو کدامند؟ + راه های درمان وز شدن مو چیست؟
آیا تا به حال جلوی آینه موهای خود را در حالی که به وزترین حالت ممکن در آمده باشد، دیدهاید؟ با خود فکر کردهاید چرا موهایتان وز شده و یا چگونه میتوان آن را درمان کرد؟
موهای انسان در ایجاد زیبایی ظاهری نقش بسیار پررنگی ایجاد میکنند و اگر یکدفعه از آن حالت سالم و درخشان به موهایی وز، خشک و بدحالت تبدیل شوند، به طور پر رنگی به چشم میآید و فرد را کلافه میکند.
ممکن است گاهی اوقات تغذیه خوبی نداشته باشیم یا بنا به دلایلی سبک زندگی خود را تغییر دهیم و یا بودجه کافی برای تهیه محصولات باکیفیت نداشته باشیم.
خوشبختانه با پیشرفت علم و تکنولوژی و متدهای زیبایی در جهان، برای هر مشکل از زیبایی چه خانمها چه آقایان، یک راهحل اساسی وجود داشته و همه افراد میتوانند به آن زیبایی مد نظر خود دست یابند.
گاهی اوقات هم با ترفندهای خانگی میتوان کارهای بسیار جالبی انجام داد و به رفع بسیاری از مشکلات پوست و مویی خود کمک کرد.
وز شدن موها از جمله مشکلات ناخوشایند و کلافه کننده در افراد است که اکثرا آشنایی با علت به وجود آمدن آن ندارند و نمیدانند چطور آن را درمان کنند.
امروز در این مقاله میخواهیم با دلایل وز شدن موها و نحوه درمان آن آشنا شویم. تا انتها این مقاله را مطالعه کنید که مطالب بسیار مهمی در اختیارتان قرار دادهایم تا خود و اطرافیانتان از آن استفاده کنند.
برای خرید دورههای جامع بافت مو کلیک کنید.
وز شدن مو چیست ؟
وز شدن موها یکی از رایجترین مشکلات برای موهای افراد به ویژه خانمها است که معمولا در اثر خشکی و نبود رطوبت در تار موها ظاهر میشود و زمانی که مقداری رطوبت به آن میرسد، به سرعت وز و پفدار میشود.
زمانی که موها خشک و آسیب دیده باشند، نیاز به رطوبت و آبرسانی بسیار زیادی با مراقبت و استفاده از محصولات متنوع دارند و وقتی شما حتی به میزان کم رطوبتی به آن برسانید، به سرعت آن را جذب خود کرده و حالتی پفدار به خود میگیرند.
وز شدن موها میتواند دلایل دیگری هم داشته باشد که در بخشهای بعدی به آن اشاره خواهیم کرد.
چرا موها وز میشوند؟
همانطور که اشاره کردیم، اصلیترین دلایل وز شدن مو، خشکی آن است اما این خشکی هم میتواند نتیجه انجام رفتارهای اشتباهی با موها باشد. از جمله:
- حمام با آب داغ
- استفاده مداوم از وسایل حرارتی نظیر سشوار و اتو مو
- رفتار خشن با موها
- شانه زدن موهای خیس
- شستشوی بیش از حد موها
- نداشتن روتین مراقبتی
- استفاده نکردن از محصولات مراقبتی مانند ماسک مو، نرم کننده، سرم و …
- کوتاه نکردن نوک موها و داشتن موخوره
- بازی با موها
ضمنا میتوانید برای آگاهی از روتین مراقبتی موها، مقاله آموزش حفظ و نگهداری از سلامت مو را مطالعه نمایید.
برای درمان و جلوگیری از وز شدن مو چه میتوان کرد؟
از ماسک موهای آبرسان استفاده کنید
زمانی که موها رطوبت کافی نداشته باشند، خشک و در نهایت به موهایی پفدار و وز تبدیل میشوند. از این رو پیشنهاد پزشکهای متخصص پوست و مو، استفاده از ماسک موهای داخل یا بعد از حمام با خاصیت آبرسانی است که باید برای ساقه موهای خود 2 الی 3 بار در هفته استفاده کنید.
انجام روغن تراپی
روغن تراپی یکی از مراحل بسیار مهم و حائز اهمیت در روتین مراقبتی موها است که به شدت میتواند موها را از هر گونه خشکی و وزی نجات و به طور کامل آبرسانی کند.
روغنهای زیتون، نارگیل، بادام تلخ، رزماری، آرگان و … از بهترین گزینهها برای روغن تراپی موها هستند که باید قبل از حمام کردن، ساقه موهای خود را با یکی از این روغنها چرب کنید و پس از 20 دقیقه به حمام بروید.
روغن تراپی را 2 الی 3 بار در هفته میتوانید انجام دهید.
از برس و شانههای چوبی استفاده کنید
بیشک شانههای پلاستیکی و برسهای فلزی نمیتوانند به شما در داشتن موهایی سالم و نرم کمک کنند. چون موجب خشکی، موخوره و شکنندگی موها میشوند. از این رو میتوانید شانهها و برسهای چوبی را جایگزین کنید که هیچ آسیبی به موهایتان نمیزند و سلامت موهایتان را به طور چشمگیری حفظ خواهد کرد.
هر چند وقت یک بار موهای خود را نوک گیری کنید
یکی از بهترین راههای درمان وز مو و از بین بردن موخوره و خشکی در قسمتهای ساقه مو، نوک گیری ماهانه موها است که میتوانید هر ماه 1 الی 2 سانت را از نوک موهای خود را حتی در صورت نداشتن موخوره، کوتاه کنید تا موها سلامت خود را حفظ کند.
از حوله استفاده نکنید
درست است که از گذشته تا به الان از حوله برای موهای خود استفاده کردهاید اما حوله تنها میتواند موجب موخوره، خشکی و وز موها شود. از این رو بهترین جایگزین برای حوله، استفاده از یک پارچه نخی یا تیشرت نخی بلا استفاده است.
کمبود چه ویتامینی باعث وز شدن مو می شود؟
از دلایل وز شدن مو تنها به خشکی مو و رفتارهای نادرست با مو خاتمه نمییابد، بلکه کمبود ویتامینهایی در بدن هم میتوانند نشان از وز شدن مو و حتی بسیاری دیگر از مشکلات مویی باشند چون به هر حال بدن انسان در هر شرایطی و تا همیشه، به مواد معدنی و ویتامینها برای ادامه بقاء و حفظ سلامت خود نیاز دارد. برای آموزش رایگان بافت مو کلیک کنید.
کمبود ویتامینهایی که منجر به وز و ضعیف شدن موها میشوند شامل:
- ویتامین B
ویتامین B و سایر ویتامینهای این گروه مانند بیوتین و نیاسین، از جمله مهمترین و ضروریترین ویتامینها برای داشتن موهایی سالم و درخشان هستند که کمبود آنها در بدن باعث وز شدن مو، شکنندگی و ریزش در موها میشود.
- ویتامین A
یکی از ویتامینهای بسیار ضروری و مهم برای تقویت و رشد سلولهای مو، ویتامین A است که کمبود و حتی نبود آن در بدن، باعث داشتن موهایی شکننده و وز میشود.
- ویتامین C
ویتامین C جزو مهمترین ویتامینها در داشتن پوست و مویی سالم است چرا که مانند یک آنتی اکسیدان قوی با خاصیت کلاژن سازی بوده و میتواند به داشتن موهایی سالم به شما کمک کند.
- زینک و آهن
بیشک آهن و زینک دو نمونه از مهمترین و ضروریترین املاح مورد نیاز بدن هستند که کمبود آنها بدن را دچار عوارضهای گوناگونی از جمله وز مو، کم خونی، شکنندگی موها و ناخن و … میکنند .
روشهای خانگی جلوگیری از وز شدن مو
در ادامه این قسمت راهکارهای خانگی بسیار ساده را برای درمان وز مو بیان میکنیم.
ترکیب ماسک تخم مرغ و روغن بادام
یک چهارم فنجان را با یک عدد تخم مرغ ترکیب کنید و روی همه قسمتهای موهایتان بمالید. بعد از گذشت 40 دقیقه موهای خود را آبکش و با شامپوی معمولی بشویید.
این ماسک به دلیل وجود روغن بادام، میتواند یک ترکیب نرم کننده بسیار عالی برای رفع وز موهایتان باشد که نهایتا 2 بار در هفته میتوانید از آن استفاده کنید.
ترکیب سس مایونز، تخم مرغ و روغن بادام
یک چهارم فنجان از سس مایونز را به همراه دو عدد تخم مرغ و یک سوم فنجان روغن بادام ترکیب کنید و روی همه موهای خود بمالید. سپس یک کلاه پلاستیکی بپوشید و بعد از نیم ساعت موهایتان را با شامپو و نرم کننده بدون سولفات بشویید. این ماسک را 2 الی 3 بار در هفته میتوانید استفاده کنید.
ترکیب عسل و آب لیمو ترش
دو قاشق غذاخوری از آب لیمو ترش را با دو قاشق غذاخوری ترکیب کنید و برای رقیق کردن آن، یک فنجان آب اضافه کنید. این مخلوط را روی موهایتان بمالید و به مدت 10 دقیقه کف سر خود را با آن ماساژ دهید.
در نهایت موهای خود را با آب ولرم و شامپوی معمولی بشویید. از این ماسک 2 بار در هفته میتوانید استفاده کنید.
استفاده از ترکیب ماست و عسل
3 قاشق غذاخوری ماست را با یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه روی موهایتان بماند. پس از گذشت این زمان موهای خود را با آب سرد بشویید و خشک کنید. از این ماسک میتوانید یک بار در هفته روی موهای خود استفاده کنید.
سخن پایانی
وز شدن موها تنها با خشکی مو ایجاد نمیشود و همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم، وز مو و خشکی آن با رفتارهای غلط خود فرد روی موها ظاهر میشود که اگر اصلاح نشود، وضعیت موها را بدتر خواهد کرد و این بار شما باید با راه درمانهای قویتری موهای خود را سالم کنید.
همه این مراقبتهای مویی که به آن اشاره کردیم، دارای اهمیت بالایی هستند که حتی در صورت نداشتن وز و موخوره یا خشکی مو، میتوانید با در پیش گرفتن آنها از بروز مشکلاتی همچون موخوره، خشکی، شکنندگی و سایر آسیبهای مو جلوگیری کنید.
امیدواریم از مطالعه این مقاله نهایت لذت را برده باشید و به آگاهی کاملی از درمان و دلایل وز مو رسیده باشید.
سپاس از همراهی شما تا انتهای مقاله.
سوالات متداول
چرا نباید موها را با آب داغ شست؟
چون موها در اثر حرارت بالا از ریشه تا انتهای ساقه آسیب میبیند و میسوزد و در نتیجه این سوختگی دچار خشکی، وز و موهایی شکننده میشود.
چند بار در هفته موهایمان را بشوییم که آسیب نبیند؟
سعی کنید بیشتر از 3 بار در هفته موهایتان را نشویید تا هم سبوم بیشتری از طریق فولیکولها تولید نشود و هم اینکه پوست و ساقه سر، دچار خشکی نشود.
دیدگاهتان را بنویسید