آشنای بیشتر با سبک کراتین مو و کراتینه کردن مو
ممکن است شما یا اطرافیانتان دارای موهایی وز، مجعد و فر باشید که دوست داشته باشید این موها به موهایی صاف، لخت و شلاقی تبدیل شوند. اما نمیدانید باید از چه روشی استفاده کرد که کمترین آسیب را به موها برساند.
یکی دیگر از تکنیکهای بسیار عالی و جدید که مورد استفاده آرایشگران و سراسر افراد جهان قرار گرفته است، کراتین مو است که مطمئنا اسم آن را شنیدهاید و میدانید به چه منظور روی موها اجرا میشود.
امروز در این مقاله میخواهیم مبحث کراتینه کردن مو را به طور جامع در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا شاید با مطالعه این مطلب، بتوانید این تکنیک را روی موهایتان انجام دهید و از شر موهای وز و مجعد خلاص شوید. جهت خرید دورههای جامع بافت مو کلیک کنید.
کراتین مو چیست؟
کراتین مو در واقع یکی از پروتئینهای اصلی موجود در مو، پوست، ناخن و دندان بدن هر شخص بوده و تقریبا 70 درصد از ساختار این نقاط را تشکیل میدهد. در واقع کراتین میتواند بافت و ساختار این اجزا را تعیین و ظاهر آنها را جلوه دهد.
استفاده مداوم از انواع ابزارهای حرارتی نظیر اتو مو، بابلیس و سشوار، استفاده از رنگ موهای نامرغوب و دکلره و قرار گرفتن در برابر نور مستقیم آفتاب میتواند از جمله کارهایی جهت از بین بردن ساختمان کراتینه در بدن باشد که در نهایت ظاهری ناسالم و غیر طبیعی به آنها میدهد.
کراتینه کردن موها چیست؟
کراتینه کردن موها امروزه به یکی از پرطرفدارترین متدهای زیبایی مو و پردرآمدترین شغلهای دنیا تبدیل شده که نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان اینگونه محبوبیت دارد. چون رسیدگی به زیبایی ظاهری بخصوص موهایی صاف و شلاقی، به مهمترین دغدغههای افراد تبدیل شده است.
کراتینه مو جهت صاف و لختی موها به طول چند ماه روی موها انجام شده و با رشد ریشه، موها نیاز به ترمیم مجدد دارد. این در حالی است که با رشد ریشه، موها آن زیبایی و طراوت اولیه خود را از دست نمیدهد و با ترمیم مجدد، موها یکدستتر از حالت قبل خواهد بود.
کراتین مو برای هر نوع موی فر، مجعد، وز، پفدار، رنگ شده و … مناسب است و هزینه آن به بلندی و کوتاهی موهای فرد بستگی خواهد داشت. از طرفی هم کراتینه کردن موها تنها به یک نوع ختم نمییابد، بلکه به سبکها و روشهای متفاوتی روی موهای مختلف با بافت متفاوت انجام میشود.
در کراتین مو از چه موادی استفاده میکنند؟
در صاف و شلاقی نمودن موها به وسیله تکنیک کراتینه، از مواد شیمیایی مختلفی استفاده میکنند که همین مواد موجب صافی مو به صورت دائم در چند ماه میشوند. البته ناگفته نماند که هر موادی جهت کراتینه موها استفاده نمیشود و تنها در صورتی طراوت و صافی موها ماندگار خواهد ماند، که از مواد اصل و درجه یک استفاده شود.
در کراتینه کردن موها از لوازمی همچون اتو موی سرامیکی، مواد کراتین، انواع ماسک برای صافی موها نظیر ماسک خاویار، شامپوی بدون سولفات و … استفاده میکنند که در چندین مرحله به فاصله یک روز یا چند ساعت، به ترتیب روی موها اجرا و در نتیجه شما را به نتیجه دلخواه خود میرسانند. برای آموزش رایگان بافت مو کلیک کنید.
انواع کراتینه مو
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، کراتین مو انواع مختلفی داشته و به منظور رفع آسیب موها و ایجاد ظاهری لخت و شلاقی انجام میشود. در ادامهی این قسمت به معرفی انواع کراتینه مو میپردزایم.
کراتین برزیلی
یکی از انواع کراتین مو انجام آن به سبک برزیلی است که مخصوص موهای مجعد، وز، پفدار و فر میباشد. در انجام کراتین به سبک برزیلی، هدف رفع موخوره، بد حالتی موها و داشتن موهایی درخشان و شلاقی است که دارای ماندگاری یک سال به بالا بوده و به عبارت دیگر یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین نوع کراتین موها به شمار میآید.
کراتین ژاپنی
کراتینه کردن موها به سبک ژاپنیها، تکنیکی مناسب برای انواع موها بوده که به منظور نرمی و لطافتبخشی به موها انجام میشود. این نوع کراتینه مو ژاپنی در صورت رعایت مراقبتهای مورد نیاز آن، میتواند حداقل یک سال و نیم ماندگاری داشته باشد که با این حال یکی از بهترین گزینهها برای افرادی است که دوست دارند موهایشان همیشه خوش حالت و درخشان به نظر بیاید.
کراتین اکسپرس
یکی دیگر از انواع کراتین مو، سبک اکسپرس آن است که دارای ماندگاری بسیار کم، چیزی حدود 6 هفته میباشد. این نوع کراتین اکسپرس مناسب افرادی است که موهای آسیبپذیر در برابر رطوبت، مجعد و فر دارند که به وسیله آن، حتی برای مدتی کم میتوانند موهایی درخشان و لطیف داشته باشند.
مراحل کراتین مو
جهت انجام کراتین مو:
- ابتدا موها را با شامپو میشویند تا هر گونه آلودگی و چربیهای اضافه از موها پاک شود.
- سپس با دستگاهی به نام مایکرومیست موها را هیدروژن رسانی میکنند تا ماندگاری کراتین روی موها چند برابر شود.
- در مرحله سوم موها را با سشوار خشک میکنند اما به صورتی که موها هنوز هم حالتی نمدار داشته باشد.
- حالا موها را با دقت و حوصله فراوان به چند دسته تقسیم میکنند.
- سپس مواد کراتین را که از قبل آماده کردهاند را به همه قسمتهای مو از ریشه تا نوک موها آغشته کرده و اجازه میدهند 40 الی 50 دقیقه روی موها بماند.( این مواد در صورتی که بیشتر از 50 دقیقه روی موها باشد، منجر به ریزش و آسیب به موها خواهد شد. )
- در مرحله ششم، موها را براشینگ میکنند تا مواد درجه یک به خوبی جذب موها شوند.
- به عنوان مرحله آخر، موها را به دستههای نازک تقسیم کرده و با اتوی درجه 230 به بالا اتوکشی میکنند. این مرحله نیاز به مهارت و تبحر بالایی دارد چون باید به یک اندازه بودن تار موها و درجه اتو توجه فراوانی اختصاص داده شود.
آیا کراتینه کردن مو خطرناک است؟
درست است که کراتینه کردن موها میتواند شما را از استفاده مداوم ابزارهای حرارتی مانند اتو مو، بابلیس و سشوار نجات دهد و موهایتان را برای دراز مدت صاف و خوش حالت جلوه دهد؛ اما این در حالی است که میتواند عوارض جبران ناپذیری را هم برای شما و هم خود آرایشگر به وجود بیاورد.
فرمالدهید موجود در مواد کراتین، نه تنها برای فرد استفاده کننده و آرایشگر، بلکه جان همه افراد حاضر سالن زیبایی را به خطر میاندازد. سازمان FDA اعلام کرده است که فرمالدهید در هر سه شکل جامع، مایع و گاز میتواند بسیار سمی و منجر به بیماریهای سرطان، آسم، ALS، بیماریهای مربوط به سیستم عصبی، افسردگی، بیخوابی، سردرد، اختلال در حافظه و … شود.
در صورت استنشاق فرمالدهید ممکن است دچار سوزش چشم، سرفه، سوزش گلو، خارش چشم و خونریزی از طریق بینی شوید.
مراقبتهای بعد از کراتینه مو
رعایت کردن و توجه به مراقبتهای بعد از کراتین مو، تاثیر بسزا و چشمگیری در ماندگاری بیشتر آن دارد. چرا که اگر نوعی از کراتین دارای ماندگاری 6 ماه است، به این معنا نیست که هر اقدامی با موهایتان انجام دهید آن لطافت و طراوت آن همیشه حفظ میشود؛ از همین رو در ادامه این بخش به معرفی مهمترین اقدامات بعد از کراتینه کردن موها میپردزایم.
- پس از هر بار حمام کردن حتما موهای خود را با سشوار خشک کنید.
- از شامپوها و محصولات بدون سولفات استفاده نمایید.
- سعی کنید موها را بخصوص در 3 روز اول کراتین، به هیچ عنوان موهایتان را بافت نزنید، نبندید و جمع نکنید.
- توصیه میشود پس از انجام کراتین، موهایتان را در دفعات کمتری از هفته بشویید.
- به هیچ عنوان موها را رنگ و دکلره نکنید.
- در برابر نور مستقیم آفتاب قرار نگیرید.
- هر چند هفته یک بار موها را کوتاه کنید.
- استفاده از لوازم حرارتی همچون اتو فراموش کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش طرز نگهداری حفظ و سلامت مو
مزایا و معایب کراتینه کردن مو
اگر تمایل به انجام کراتینه کردن موهایتان را دارید، توصیه میشود قبل از اقدام حتما با مزایا و معایب آن آشنا شوید.
مزایا
- مناسب برای هر دو جنسیت مرد و زن
کراتینه مو تنها برای خانمها طراحی نشده است بلکه آقایان هم با هر نوع مویی میتوانند موهایشان را کراتین کنند و از زیبایی و لطافت آن لذت ببرند.
- بهبود کیفیت در ساختار موها
با انجام کراتین بافت ساقه موها بیشتر از همیشه نرم و لطیفتر شده و میزان وز موها به طور چشمگیری کاهش پیدا میکند.
- شانه کردن راحت موها
پس از انجام کراتین، دیگر نیازی به ساعتها گره باز کردن و شانه زدن بخصوص روی موهای بلند نیست و به راحتی میتوانید بدون نیاز به هر محصول نرم کنندهای، موها را شانه بزنید.
- ظاهری بسیار زیبا
بسیاری از افرادی که دارای موهای فر، مجعد و وز وزی هستند، از ظاهر موهایشان گله دارند؛ از همین رو با کراتین ظاهر موها چندین برابر درخشان و شلاقی میشود.
- مناسب برای انواع موها
کراتینه کردن مو تنها برای نوع خاصی از موها اختراع نشده و همه افراد با هر نوع مویی در هر اندازه و بافتی، میتوانند موهایی صاف و لخت به وسیله کراتین داشته باشند.
- عدم نیاز به استفاده مداوم از لوازم حرارتی مو
اگر از دسته کسانی هستید که همیشه اتو به دست برای حالتدهی موهایتان برای مهمانیها و حتی بیرون رفتنهای ساده هستید، کراتین مخصوص شما است. با کراتین مو از هر نوع اتو مویی جهت صاف و لخت کردن موها بینیاز شده و لازم به اتلاف وقت جهت اتو کردن موها نیست.
معایب
- قیمت بالا
کراتینه و مواد اصل در انجام آن، میتوانند چند برابر زیبایی موها را بیشتر کنند. اما این در حالی است که قیمت انجام آن با توجه به حجم مو و موادی که برای موها استفاده میکنند، بستگی داشته و به عبارت دیگر هر مقدار موها بلند و پرپشتتر باشد، هزینه بیشتری به خود میگیرد.
- ماندگاری کوتاه
کراتین و روشهای دیگر جهت صافی موها، هیچ کدام دائمی نیستند و همگی میتوانند 3 ماه الی یک سال روی موها ماندگاری داشته باشند و مجدد نیاز به ترمیم دارند.
- آسیبدیدن موها
موادی که برای کراتین موها استفاده میشود، همه و همه شیمیایی بوده و همین شیمیایی بودن آنها میتوانند روی موها تاثیر داشته باشند. بسیاری از کراتین کارها با قیمت بسیار مناسب کراتین را روی موها انجام میدهند اما این در حالی است که مواد و وسایل نامرغوب و بیکیفیت را مورد استفاده قرار داده و در نهایت موجب آسیبدیدن تار موها میشود.
- ممنوع برای بانوان باردار
بانوانی که باردار هستند بیشتر از حالت قبل از بارداری باید به سلامت خود اهمیت دهند. چون موجودی دیگر در حال رشد و زندگی در بدن آنها است. از همین رو به علت اینکه در انجام کراتین از مواد فوق شیمیایی بسیار خطرناک استفاده میشود، به هیچ عنوان بانوان باردار کراتینه مو را نباید انجام دهند چون بحث تنها سلامتی مادر نیست و یک جنین در حال زندگی در بدن مادر است.
- سرطانزا بودن
فرمالدهید موجود در مواد مورد استفاده کراتین، میتواند به هر شکلی سلامت مشتری، آرایشگر و افراد حاضر در سالن را به خطر بیاندازد و به سرطان منجر شود.
- احتمال آلرژی
بسیاری از افراد که دارای بدنی آلرژیک هستند، ممکن است به هر نوع موادی واکنش نشان دهند. حین انجام و پس از اتمام کراتین، این افراد ممکن است دچار حساسیت و آلرژی با نشانههای خارش، سرفه و سوزش در چشمها شوند.
سخن پایانی
تا به اینجای مقاله که با کراتین مو، روش انجام و مزایا و معایب آن آشنایی کامل پیدا کردید، در صورت تمایل میتوانید اقدام به انجام آن کنید و یا اینکه قید آن را به طور کلی بزنید.
ما هر آنچه لازم به شرح درباره کراتینه کردن مو و همه فواید و ضرر و زیانهای آن بود، مورد بررسی قرار دادیم که نهایت تصمیم گیری به خود شما بستگی دارد.
توصیه میشود در صورت تمایل به انجام کراتین، پیش از هر چیز، یک سالن بسیار تخصصی و حرفهای را برای این کار انتخاب کنید که با کیفیتی عالی و درجه کار را برایتان انجام دهند.
سوالات متداول
کراتینه مو چقدر دوام دارد؟
بستگی به نوع انجام آن دارد اما معمولا 3 الی 6 ماه و حتی یک سال هم ماندگاری دارد.
آیا کراتینه مو سرطان زا است؟
بله. به دلیل فرمالدهید موجود در مواد کراتین، این تکنیک زیبایی برای آرایشگر، فرد استفاده کننده و اطرافیان دور و بر در سالن سرطانزا خواهد بود.
توضیحات متا:
کراتین مو یکی از متدهای زیبایی مو است که با کمک آن میتوان موهای فر، مجعد و وز را به موهایی شلاقی و درخشان تبدیل کرد. این متد زیبایی و آرایش مو یک تکنیک جهانی است که در سراسر دنیا فارغ از جنسیت روی انواع موها انجام شده و زیبایی بینظیری به موها میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید