صافی دائمی مو یا ریباندینگ مو چیست و چه اهمیتی برای موهای ما دارد؟
داشتن موهایی صاف و شلاقی، تقریبا آرزوی همهی خانمها است چرا که زیبایی موهایشان را چند برابر کرده و میتوانند از این همه حجم زیبایی و درخشانی موهایشان، نهایت لذت را ببرند. از طرفی هم دیگر لازم به استفاده مداوم از انواع لوازم حرارتی نظیر اتو مو، سشوار و … جهت براشینگ و صاف نمودن موها نبوده و کمتر از قبل به موها آسیب وارد میشود.
صافی دائمی یا ریباندینگ مو، یکی از متدهای زیبایی موها است که در جهت صاف و لختی انواع موها اختراع شده و همه افراد میتوانند این تکنیک را روی موهای خود پیاده کنند.
امروز قصد داریم در ادامهی این مقاله، به بررسی جامع مبحث ریباندینگ مو یا صافی دائمی مو بپردازیم تا به منظور تمایل انجام آن، آگاهانه اقدام کنید. پس تا انتها با ما همراه باشید. برای آموزش رایگان بافت مو کلیک کنید.
منظور از ریباندینگ مو چیست؟
صافی دائمی یا ریباندینگ مو، یکی از جدیدترین متدهای زیبایی برای حفظ سلامت و درخشانی موها است که انواع موهای خشک، زبر، حالتدار، فر و این چنین موارد را به موهایی شلاقی، نرم و درخشان تبدیل میکند و ماندگاری بالایی دارد.
این روش یکی از بهترین گزینهها برای افرادی است که همیشه با اتو مو یا سشوار جهت صاف و نرمکردن موهایشان سر و کله دارند و از این طریق موهایشان دچار آسیبهای بسیار جدی شده است.
جهت صاف و لخت نمودن موها به وسیله تکنیک ریباندینگ موی سر یا صافی دائمی، از مواد شیمیایی مخصوصی به منظور حفظ و ماندگاری صاف و نرمی موها در دراز مدت استفاده کرده و میتواند لطافت و نرمی کامل را برای مدت طولانی، از آن موهایتان کند.
تاریخچه ریباندینگ یا صاف کردن مو
صافی دائمی مو یا ریباندینگ موی سر، اولین بار در سال 1990 توسط ژاپن تولید و به میان مردم رفت و بعدها در بسیاری از شهرهای کشورهای مختلف همچون نیویورک رواج پیدا کرد.
خانمهایی که دارای موهای فر و مجعد بودند، آرزوی موهایی صاف و براق به دلشان مانده بود که با اختراع صافی دائمی مو، توانستند به این آرزوی خود برسند و از زیبایی موهایشان لذت ببرند.
ریباندینگ موی سر، خانمها را با موهایی فر و مجعد وارد آرایشگاهها میکرد اما در نهایت با موهایی صاف و لخت از سالنهای زیبایی خارج میکرد. این تکنیک زیبایی مو، ابتدا در ایالات متحده آمریکا رواج گرفت و سپس مورد استفاده سراسر کشورهای دنیا قرار گرفت.
مراحل ریباندینگ چیست؟
برای انجام ریباندینگ یا صافی دائمی مو مراحل زیر را طی میکنند:
- در مرحله اول آرایشگر حرفهای موهای شما را به منظور رفع آلودگی و چربیهای کف سر، با شامپو شسته و با سشوار خشک میکند.
- سپس با شناسایی بافت موها، سعی میکند موهایتان را به چندین قسمت تقسیم کند تا هر قسمت از موها بتوانند به خوبی با مواد آغشته شوند.
- حالا به هر قسمت از موها، کرم ریلکسکننده میمالد و اجازه میدهد حدود 30 دقیقه روی موها بماند.
- پس از گذشت 30 دقیقه موها را زیر بخار قرار میدهند تا کمی از حالت طبیعی صافتر شود.
- در این مرحله، آرایشگر موها را آبکشی کرده و آن را با باد سشوار خشک میکند.
- سپس یک ماده خنثیکننده را به مدت 30 دقیقه روی موها مالیده تا بتواند پیوندهای مو را تثبیت کند.
- پس از گذشت زمان خنثی کننده، مجدد موها را آبکشی کرده و خشک میکند.
- در این مرحله آرایشگر سعی میکند موهایتان را به هر حالتی که دوست داشته باشید دربیاورد. چون مراحل کار به پایان رسیده و باید شکل موها همانطور که میخواهید باشد.
- با اتمام کار، موهای شما به مدت 3 الی 6 ماه صاف و درخشان بوده و زمانیکه 3 الی 5 سانتیمتر از ریشه موهایتان به رشد خود رسید، نیاز به ترمیم ریباندینگ میباشد.
تفاوت ریباندینگ با نانو ریباندینگ در چیست؟
تنها تفاوت اصلی ریباندینگ با نانو ریباندینگ مو این است که در انجام تکنیک نانو ریباندینگ مو، سعی بر استفاده از مواد نانو شیمیایی در جهت اثربخشی بیشتر به منظور صافی بیشتر موها میباشد. موادی که دارای ساختار نانو شیمیایی هستند، به طور چشمگیری تاثیر گذار بوده و موها صاف و نرمتر از حالت طبیعی اصلی موها خواهد بود.
در نانو ریباندینگ چه مواد شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد؟
تکنیک ریباندینگ موی سر به منظور شکستن پیوندهای طبیعی موی سر از آلدهید و فرمالدهید استفاده میشود. اما این در حالی است که بسیاری از برندهای تولید کننده مواد شیمیایی ریباندینگ، در ترکیبات محصولات از آلدهید و فرمالدهید استفاده نمیکنند.
کرم ریلکسکننده مورد استفاده در صافی دائمی مو یا ریباندینگ، در ترکیبات آن موادی همچون فرمالدهید و مشابه آن وجود داشته و حتی موادی دیگر مانند متانول و متیل که ساختار و تاثیری شبیه به فرمالدهید دارند. اما در ترکیبات مواد نانو ریباندینگ به دلیل سرطان زا بودن استفاده نمیشوند.
بیشتر بخوانید: آموزش طرز نگهداری حفظ و سلامت مو
مزایا و عوارض ریباندینگ مو چیست؟
صافی دائمی مو یا ریباندینگ علاوه بر اینکه میتواند موهایی صاف و لخت به شما بدهد، شما را از استفاده دائم و آسیبهای ناشی اتو مو و سشوار نجات میدهد. اگر تمایل به صافی موهای خود با ریباندینگ موی سر دارید، توصیه میشود با همه مزایا و معایب آن آشنایی کامل را داشته باشید. در ادامه این قسمت با ما همراه شوید.
مزایای ریباندینگ مو
- ظاهری زیبا و درخشان برای موها
اگر دوست دارید موهایی همیشه صاف و لخت داشته باشید، ریباندینگ مو از بهترین گزینهها برای شما است. چرا که به کمک آن میتوانید همیشه موهای صاف و شلاقی داشته باشید و برای مهمانیها و مجالس مهم، دیگر نیازی به اتلاف وقت در اتو کردن موهایتان نیست.
- کاهش وز و پف مو
بسیاری از خانمها دارای موهایی با وز و پف فراوان هستند که همین امر موجب کلافگی آنها از حالت موهایشان میشود. ایجاد وز و پف موها به دلیل مراقبتهای نادرست و عدم رطوبت کافی ساقه موها میباشد.
با صافی دائمی مو دیگر هیچ وز و پفی را روی موهای خود مشاهده نخواهید کرد و از شر آنها خلاص میشوید.
- حالت دهی آسان
با ریباندینگ مو دیگر هیچ احتیاجی به ساعتها فکر کردن درباره مدل موهای متنوع نیست. چون موهایتان بیشتر از همیشه صاف و درخشان بوده و نیازی به حالتدهی با اتو مو و بابلیس نیست.
- عدم نیاز به لوازم حرارتی
با انجام تکنیکهای صافی مو همچون ریباندینگ یا صافی دائمی مو، دیگر احتیاجی به استفاده مداوم از اتو موها و سشوار جهت براشینگ یا لختی موها نیست و هیچ آسیبی قرار نیست به موهایتان وارد شود. تنها با یک بار انجام این تکنیک، میتوانید ماهها موهایی لخت و زیبا داشته باشید و پس از رشد ریشه، مجدد موها را ترمیم کنید.
معایب ریباندینگ مو
- قرار گرفتن در معرض حرارت بالا
برای انجام ریباندینگ یا صافی دائمی، موها را در معرض حرارتهای بسیار زیادی قرار میدهند که همین حرارت بالا، خود به تنهایی آسیبهای جبران ناپذیری را به موها وارد میکند.
- دائمی بودن
در صورت پشیمانی از انجام ریباندینگ، هیچ چارهای نیست و نمیتوان موها را به حالت قبل برگرداند. چون این روش، یک روش دائمی برای چندین ماه است.
- آسیب رساندن به موها
مواد شیمیایی و سمی مورد استفاده برای اجرای تکنیک ریباندینگ، میتواند آسیبهای جدی را برای موها ایجاد کند و از طرفی هم با ترمیم مجدد، موها بسیار ضعیف و دچار ریزش خواهد شد.
- آسیب رساندن به پوست سر
گرما و مواد شیمیایی که برای کل موها و پوست سر استفاده میشود، میتواند منجر به سوختگی موها و آسیبهای جدیتر شود.
- نیاز به ترمیم
ریباندینگ هم مانند سایر تکنیکهای زیبایی موها، تا مدتی ماندگاری داشته و پس از گذشت این مدت نیاز به ترمیم مجدد دارد. در صورت تمایل به حفظ لطافت و زیبایی موهای خود نباید آن را به حال خود رها کنید و باید اقدام به ترمیم ریباندینگ موهای خود کنید.
- نیاز به مراقبت بیشتر
پس از ریباندینگ، موها بیشتر از هر حالت دیگری حساستر و آسیبپذیرتر شدهاند که این به معنای مراقبت و توجه بیشتری از سوی شما خواهد بود. بدین منظور نباید موهای ریباندینگشده را پشت گوش بیاندازید، خم کنید یا گره بزنید چون موهایتان آسیب میبیند.
فرق ریباندینگ با کراتینه مو چیست؟
کراتین کردن موها هم یکی دیگر از تکنیکهای صاف و شلاقی موها است که تفاوت اساسی با ریباندینگ موی سر دارد. در ادامهی این بخش به آن میپردازیم.
در صافکردن موها به روش ریباندینگ از مواد شیمیایی استفاده میکنند که به عمق ریشه مو نفوذ میکند و تا سه روز پس از انجام آن، نباید موها شسته یا حتی به آن شانه زد. این در حالی است که کراتین علاوه بر صافی موها، حالت درمانی داشته و علاوه بر مواد شیمیایی مخصوص از اتو هم جهت صاف و شلاقی کردن موها استفاده میکنند. کراتین را با فاصله دو الی 3 سانتیمتر از ریشه موها انجام میدهند و هیچ تفاوتی ندارد که موها رنگ شده باشد یا خیر.
پس از انجام کراتین، وقتی ریشه موها رشد میکنند، تنها قسمت ریشه به حالت خود برگشته و کمی به هم میریزد اما با رشد ریشه پس از ریباندینگ موی سر، موها کاملا بهم ریخته و مجدد نیاز به ترمیم کل موها میباشد. جهت خرید دورههای جامع بافت مو کلیک کنید.
مراقبت های پس از ریباندینگ مو
همانطور که اشاره کردیم پس از انجام ریباندینگ یا صافی دائمی مو، باید بیشتر از هر زمان دیگری به موهای خود اهمیت دهید که از همین رو در ادامه این قسمت به معرفی تعدادی از مراقبتهای لازم پس از انجام آن میپردازیم.
- توصیه میشود یک بار در ماه از شامپوهای شفاف کننده جهت شستن موها استفاده شود.
- برای محافظت بیشتر از ریباندینگ، میتوانید از حالتدهندهها استفاده کنید.
- از آب داغ برای شستن موها استفاده نکنید.
- از شانههای دندانه پهن برای شانه زدن موها استفاده کنید.
- یک رژیم غذایی سالم برای خود داشته باشید.
- از بستن موها و سشوار کردن آن پرهیز کنید.
- تا 72 ساعت پس از انجام ریباندینگ موهای خود را نشویید و شانه نکنید.
- از لوازم حرارتی استفاده نکنید.
- موهای خود را هر چند هفته یک بار کوتاه کنید.
- بیش از اندازه موها را نشوئید.
- سعی کنید موها را رنگ نکنید.
سخن پایانی
داشتن موهایی صاف و جذاب همیشه از دغدغههای خانمها بوده و برای این امر به دنبال راههای مدرن و در عین حال ماندگار هستند. ریباندینگ مو یکی از متدهای بسیار عالی برای صافی دائمی مو است که از گذشته تاکنون مورد استفاده بوده اما اخیرا سر و صدای بیشتری به پا کرده است. چون امروزه توجه و اهمیت بیشتری به زیبایی ظاهری نسبت به چندین قرن گذشته از جوان گرفته تا پیرترین افراد میدهند.
توصیه میشود قبل از انجام هر نوع خدمات زیبایی مربوط به موها یا حتی سایر نقاط بدن، اطلاعات کافی از مزایا و معایب آن داشته باشید تا بعدا ابراز پشیمانی نکنید.
سوالات متداول
ریباندینگ برای چه افرادی مناسب است؟
ریباندینگ موی سر مناسب افرادی است که از وز، پف، بد حالتی و فر موهای خود خسته شدهاند و دوست دارند موهایی صاف و شلاقی داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید